Μάθετε πως να φτιάξετε τα μανιτάρια a la crème με φρέσκο βούτυρο και μπέικον με εύκολα και απλά βήματα.
Υλικά:
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια (ολόκληρα ή φέτες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5-6 κλωνάρια άνιθο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4-5 φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να τσιγαρισθούν όλα μαζί για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το προσθέτουμε στην σάλτσα μας. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμη και αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Μπορούμε να συνοδέψουμε με ζυμαρικά, κοτόπουλο ή κρέας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου