Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σοκολατένιους κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο.
Υλικά:
Για το γλάσο σοκολάτας:
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά έως ότου δημιουργήσουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε λίγο να σφίξει η ζύμη μας και απλώνουμε στον πάγκο μας τη ζύμη πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόβουμε σε διάφορα σχήματα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών Κελσίου στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτάμε τους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Υλικά:
- 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο (εναλλακτικά μισό-μισό)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 1 βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 1 κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά έως ότου δημιουργήσουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε λίγο να σφίξει η ζύμη μας και απλώνουμε στον πάγκο μας τη ζύμη πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόβουμε σε διάφορα σχήματα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών Κελσίου στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτάμε τους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου