Από το Blogger.

ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ: Ξηρομερίτικη ΜΑΝΕΣΤΡΑ με ΤΡΑΓΟ!

         Την ημέρα των χριστουγέννων, πρωί - πρωί σουβλίσαμε το χοιρινό σπληνάντερο με μπόλικο σκόρδο που μου έφτιαξε ο φίλος Γιάννης Πετρονικολός και το ψήσαμε στο τζάκι (μχαρί). 
        Σπληνάντερο, τυρί φέτα παραγωγής της αδερφής μου, ζυμωτό ψωμί από την άλλη μου αδερφή, πολύ καλό κρασί κόκκινο από τα βαρέλια του πατέρα μου και με παρέα τον 86χρονο πατέρα και την 92χρονη θεία μου του δώσαμε και κατάλαβε, πρωί - πρωί!!!

Του Παναγιώτη Χολή


            Πάμε τώρα να μαγειρέψουμε για να φάμε το μεσημέρι. Είπαμε τράγο με ρύζι αυγοκομμένο, κάτι σαν σούπα αλλά εμείς στο χωριό το λέγαμε ΜΑΝΕΣΤΡΑ.
           Έκοψα το κρέας σε μικρές μερίδες, το έβαλα στη κατσαρόλα με νερό και όταν άρχισε να βράζει αυτό άφρισε και αυτό τον αφρό τον πετάμε. 
          Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και κλείνουμε την κατσαρόλα και για περίπου δυο ώρες ή μια ώρα στη χύτρα σε σιγανή φωτιά το αφήνουμε να βράσει πολύ καλά, γιατί ο τράγος είναι σκληρό κρέας..............

Διαβάστε περισσότερα »

from ΞηρόμεροNews https://ift.tt/2uHZ2l5
via gqrds
Share on Google Plus

About ben

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου