Από το Blogger.

Χοιρινό γεμιστό



Τι χρειαζόμαστε:
• 1 με 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο
• 100 γρ. φέτα
• 100 γρ. παρμεζάνα
• 100 γρ. γκούντα
• 1-2 καρότα
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 6-7 κουταλιές σούπας λάδι
• αλάτι
• πιπέρι
• πάπρικα γλυκιά
• ρίγανη
• κύμινο
• 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
• 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος




• 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
• χυμό ενός λεμονιού
• χυμό από μισό πορτοκάλι


Πως το κάνουμε:
1. Βάζουμε το χοιρινό, το οποίο έχουμε ζητήσει από το κρεοπώλη να μας το ανοίξει για ρολό, σε ένα πλατύ σκεύος (π.χ. ταψί) και το αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε ένα μπολ, κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές μακρόστενες φετούλες σαν μπαστουνάκια.
3. Ομοίως κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά κομμένα σε κύβους, προσθέτουμε πιπέρι λευκό και λίγη πάπριπα και τυλίγουμε σφιχτά το χοιρινό σε ρολό. Για να κρατηθεί το σχήμα, μπορούμε ή να το ράψουμε ή να στερεώσουμε με οδοντογλυφίδες.
4. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, λεμόνι, χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα, κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα, ρίγανη και πάπρικα και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.
5. Τοποθετούμε το ρολό σε σακούλα ψησίματος ή σε ταψί το οποίο όμως θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην "αρπάξει" το ρολό, ή σε γάστρα και
αδειάζουμε το μίγμα της σάλτσας μας.
6. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο το ρολό και ψήνουμε στους 180°C για 1 1/2 με 2 ώρες.
7. Αφού ψηθεί το ρολό, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να μην διαλυθεί την ώρα που θα το κόψουμε σε φέτες για το σερβίρισμα.
8. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου ή ρύζι

Λίγα μυστικά ακόμα
Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να προσέξει όταν το ανοίξει να μην το τρυπήσει ώστε όταν ψήνεται να μην "χυθεί" το μείγμα των τυριών. Καλό θα ήταν να σας το χτυπήσει ώστε να γίνει πιο μαλακό.
Για να κοπεί δε πιο εύκολα σε μερίδες, αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να "δέσει" η γέμιση και να μην σκορπίσει.


Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
Share on Google Plus

About ben

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου