
Τι χρειαζόμαστε:
• 1 πακέτο φύλλο με προζύμι ή σφολιάτα
• 10 φέτες τυρί γκούντα ή/και ένταμ
• 10 φέτες ζαμπόν
• 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
• 4-5 κ.σ. Μαγιονέζα
• 1 αυγό
• Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
1. Αφήνουμε το φύλλο να ζεσταθεί ώστε να μπορούμε να το ανοίξουμε λίγο. Τοποθετούμε το τυρί και το ζαμπόν. Στη συνέχεια βάζουμε τη μαγιονέζα και τέλος απλώνουμε τη ντομάτα. Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε τα πλαϊνά της ζύμης για να μη "χυθεί" το μείγμα στο ψήσιμο. Τοποθετούμε το κλείσιμο της ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιού, αλείφουμε με το αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο.
2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο μέχρι να ροδίσει.
3. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο γκούντα ή ένταμ ή και τα δύο μαζί.
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου