Τι χρειαζόμαστε:
• 5-6 παντζάρια
• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• 250 γρ. καρυδόψιχα
• Λίγο λάδι - ξύδι
• Αλάτι
Πως το κάνουμε:
1. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.
2. Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
3. Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.
4. Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει, προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε.
5. Τοποθετούμε (προαιρετικά) τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας.
Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου