Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο (1/2 kg) ζυμαρικά πένες
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος (1lt)
- 2-3 μέτριες σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας (περ. 60-65gr)
- Λευκό πιπέρι
- Άνιθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 250 gr τριμμένο τυρί για μακαρόνια
- 10-15 φέτες τυρί για τοστ (gouda ή edam)
Πως το κάνουμε:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λειώσει σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς όμως να κάψει.
- Μόλις λειώσει το βούτυρο προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαραθεί.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα μας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία της κουζίνας στο μισό των βαθμών.
- Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και εάν θέλουμε προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνιθο.
- Σε μια κατσαρόλα αναλόγου μεγέθους, ετοιμάζουμε τις πένες. Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο καφτό βούτυρο. Προσθέτουμε το τριμένο τυρί και τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί φούρνου.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα μας, ανακατεύοντας να πάει παντού, στρώνουμε τις φέτες τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200οC
μέχρι να λειώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. - Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για ελάχιστα λεπτά, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου