Από το Blogger.

Πένες φούρνου "à la crème"



Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 πακέτο (1/2 kg) ζυμαρικά πένες
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (1lt)
  • 2-3 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας (περ. 60-65gr)
  • Λευκό πιπέρι
  • Άνιθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 250 gr τριμμένο τυρί για μακαρόνια
  • 10-15 φέτες τυρί για τοστ (gouda ή edam)


Πως το κάνουμε:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λειώσει σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς όμως να κάψει.
  • Μόλις λειώσει το βούτυρο προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαραθεί.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα μας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία της κουζίνας στο μισό των βαθμών.
  • Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και εάν θέλουμε προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνιθο.
  • Σε μια κατσαρόλα αναλόγου μεγέθους, ετοιμάζουμε τις πένες. Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο καφτό βούτυρο. Προσθέτουμε το τριμένο τυρί και τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί φούρνου.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα μας, ανακατεύοντας να πάει παντού, στρώνουμε τις φέτες τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200οC
    μέχρι να λειώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για ελάχιστα λεπτά, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
Share on Google Plus

About ben

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου