Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό κιμά
• 1-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 2-3 κουταλιές σούπας φυτίνη
• 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
• 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
• Αλάτι, Πιπέρι
• 1 φακελάκι κουκουνάρι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι (προαιρετικά)
• 1 πακέτο σφολιάτα
• 1 αυγό (προαιρετικό)
Πως το κάνουμε:
1. Τοποθετούμε το κιμά σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς από τα υγρά του.
2. Προσθέτουμε τη φυτίνη, το πιπέρι και αφήνουμε 2-3 να σωταριστεί ο κιμάς. "Σβήνουμε" με το κρασί και τ' αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε στη συνέχεια το πελτέ, το κουκουνάρι, το καλαμπόκι, το αλάτι και 1 με 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το ζουμί.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το μίγμα.
5. Ανοίγουμε το φύλλο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι της σφολιάτας σε βουτυρωμένο ή σε αντικολλητικό ταψί, βάζουμε το μίγμα του κιμά και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
6. Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγό, εναλλακτικά μπορούμε να αλείψουμε με βούτυρο την επιφάνεια της πίτας.
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου