Από το Blogger.

Κιμαδόπιτα





Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό κιμά
• 1-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 2-3 κουταλιές σούπας φυτίνη
• 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
• 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
• Αλάτι, Πιπέρι
• 1 φακελάκι κουκουνάρι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι (προαιρετικά)
• 1 πακέτο σφολιάτα
• 1 αυγό (προαιρετικό)



Πως το κάνουμε:


1. Τοποθετούμε το κιμά σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς από τα υγρά του.
2. Προσθέτουμε τη φυτίνη, το πιπέρι και αφήνουμε 2-3 να σωταριστεί ο κιμάς. "Σβήνουμε" με το κρασί και τ' αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε στη συνέχεια το πελτέ, το κουκουνάρι, το καλαμπόκι, το αλάτι και 1 με 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το ζουμί.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το μίγμα.
5. Ανοίγουμε το φύλλο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι της σφολιάτας σε βουτυρωμένο ή σε αντικολλητικό ταψί, βάζουμε το μίγμα του κιμά και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
6. Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγό, εναλλακτικά μπορούμε να αλείψουμε με βούτυρο την επιφάνεια της πίτας.


Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
Share on Google Plus

About ben

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου