Τι χρειαζόμαστε:
• Ένα κουνέλι κομμένο σε μερίδες
• Ελαιόλαδο (περίπου μισό λίτρο)
• Χυμός δύο λεμονιών
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πως το κάνουμε:
1. Πλένουμε καλά το κουνέλι που το έχουμε έτοιμο κομμένο από τον κρεοπώλη μας.
2. Τοποθετούμε τις μερίδες σε μια κατσαρόλα, ώστε να χωράνε στο πάτο και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ώστε να "πιει" τα υγρά του.
3. Προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τις μερίδες, προσθέτουμε πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέσα στο λάδι (περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα) γυρίζοντας τα κομμάτια με προσοχή προσέχοντας μην ξεροψηθούν με αποτέλεσμα να "στεγνώσει" και να σκληρύνει το κρέας και έχοντας σκεπασμένη τη κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε και το αλάτι.
4. Όταν είναι έτοιμο το κουνέλι, αδειάζουμε τα τρία τέταρτα από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε το ζωμό του λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε το μάτι.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και καλή σας όρεξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο λάδι που αφαιρέσαμε από το κουνέλι, τηγανίζουμε πατάτες που γίνονται πεντανόστιμες και συνοδεύουμε το κουνέλι.
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου