Από το Blogger.

Κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο



Τι χρειαζόμαστε:
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή αγελαδινό)
  • 1/2 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι του καφέ αμυγδαλόψιχα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  • Ανθόνερο
  • Άχνη για πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:
  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου μέχρι να λειώσει.
  2. Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε είτε με μαχαίρι ή τα βάζουμε στο μούλτι (ανάλογα την υφή που θέλουμε).
  3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί χωρίς να "σπάει" ή να είναι μαλακιά.
  4. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το απλώνουμε περίπου 11/2 εκ. πάχος. Με ένα ποτήρι του κρασιού ή με φορμάκια διαφόρων σχεδίων "κόβουμε" τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  6. Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο και τους τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα που έχουμε βάλει την άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κοσκινίζοντας κάθε στρώση με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσετε ποτήρι του κρασιού για τα σχέδια, μπορείτε είτε να κόβετε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό (όλο το στόμιο του ποτηριού) είτε σε μισοφέγγαρο (μισό στόμιο). Ακόμα μπορείτε να τους πλάσετε σε μπαλίτσες δημιουργώντας μπουκίτσες.


Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
Share on Google Plus

About ben

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου