Τι χρειαζόμαστε:
• 1 κιλό κιμά
• 4-5 κρεμμύδια
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• 2 αυγά
• ½ ποτήρι κρασιού λάδι
• Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά)
• Κόκκινο γλυκό πιπέρι
• 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
• Φρυγανιά τριμμένη
Πως το κάνουμε:
1. Τοποθετούμε το κιμά σε μια λεκάνη.
2. Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά και το λάδι και τα λειώνουμε μέχρι να γίνει πολτός.
3. Ρίχνουμε στον κιμά το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας, τον πολτό από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το τρίμα της φρυγανιάς μέχρι να μην κολλάει το μίγμα του κιμά στα χέρια μας.
4. Αφού ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, τ’ αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να «δέσει» το μίγμα μας και να μην διαλύεται όταν θα πλάσουμε τα μπιφτέκια. Εν συνεχεία μετά από περίπου ένα τέταρτο μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια και να τα ψήσουμε είτε σε φούρνο είτε σε σχάρα ή ακόμα και στα κάρβουνα. Όπου και να τα ψήσουμε, τ’ αλείφουμε με λάδι ώστε να μην κολλήσουν, ειδικά αν τα βάλουμε σε σχάρα ή στα κάρβουνα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπιφτέκια μας με ρίγανη
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημείωση: Ο κιμάς μπορεί να είναι είτε μοσχαρίσιος, είτε ανάμεικτος από μοσχάρι και χοιρινό (2 μέρη μοσχάρι, 1 μέρος χοιρινό).
Ο πολτός του κρεμμυδιού κάνει τα μπιφτέκια αφράτα.
Προαιρετικά, στο ζύμωμα προσθέτουμε και λίγο γάλα (περίπου 1-2 μερίδες) μαζί με τη φρυγανιά.
Αν η ποσότητα είναι περισσότερη απ’ αυτή που χρειαζόμαστε, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σακουλάκια τροφίμων ή μεμονωμένα με μεμβράνη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις μας ή και την έμπνευσή μας, είναι να προσθέσουμε φέτα μέσα στο μίγμα, τυρί σε φέτες πάνω στο μπιφτέκι κ.λπ.
Επίσης, μπορούμε την ίδια συνταγή να την χρησιμοποιήσουμε και για να κάνουμε κεφτεδάκια, μόνο που σ' αυτήν την περίπτωση αντικαθιστούμε το μαϊντανό με αρκετό δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο).
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
• 1 κιλό κιμά
• 4-5 κρεμμύδια
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• 2 αυγά
• ½ ποτήρι κρασιού λάδι
• Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά)
• Κόκκινο γλυκό πιπέρι
• 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
• Φρυγανιά τριμμένη
Πως το κάνουμε:
1. Τοποθετούμε το κιμά σε μια λεκάνη.
2. Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά και το λάδι και τα λειώνουμε μέχρι να γίνει πολτός.
3. Ρίχνουμε στον κιμά το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας, τον πολτό από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το τρίμα της φρυγανιάς μέχρι να μην κολλάει το μίγμα του κιμά στα χέρια μας.
4. Αφού ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, τ’ αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να «δέσει» το μίγμα μας και να μην διαλύεται όταν θα πλάσουμε τα μπιφτέκια. Εν συνεχεία μετά από περίπου ένα τέταρτο μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια και να τα ψήσουμε είτε σε φούρνο είτε σε σχάρα ή ακόμα και στα κάρβουνα. Όπου και να τα ψήσουμε, τ’ αλείφουμε με λάδι ώστε να μην κολλήσουν, ειδικά αν τα βάλουμε σε σχάρα ή στα κάρβουνα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπιφτέκια μας με ρίγανη
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημείωση: Ο κιμάς μπορεί να είναι είτε μοσχαρίσιος, είτε ανάμεικτος από μοσχάρι και χοιρινό (2 μέρη μοσχάρι, 1 μέρος χοιρινό).
Ο πολτός του κρεμμυδιού κάνει τα μπιφτέκια αφράτα.
Προαιρετικά, στο ζύμωμα προσθέτουμε και λίγο γάλα (περίπου 1-2 μερίδες) μαζί με τη φρυγανιά.
Αν η ποσότητα είναι περισσότερη απ’ αυτή που χρειαζόμαστε, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σακουλάκια τροφίμων ή μεμονωμένα με μεμβράνη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις μας ή και την έμπνευσή μας, είναι να προσθέσουμε φέτα μέσα στο μίγμα, τυρί σε φέτες πάνω στο μπιφτέκι κ.λπ.
Επίσης, μπορούμε την ίδια συνταγή να την χρησιμοποιήσουμε και για να κάνουμε κεφτεδάκια, μόνο που σ' αυτήν την περίπτωση αντικαθιστούμε το μαϊντανό με αρκετό δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο).
Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του άρθρου υπόκεινται υπό την ιδιοκτησία του ιστοχώρου μας http://greekvisions.blogspot.gr και www.greek-visions.com.
Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή τουλάχιστον ένα από τα δύο ιστολόγια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου